Μεσαιωνικό Κάστρο - Cape Blue Suites - Αχλαδιές - Σκιάθος - Ελλάδα

Μεσαιωνικό Κάστρο

Στο παρελθόν το Κάστρο ήταν μια από τις κύριες μεσαιωνικές πόλεις.

Η πόλη έχει χτιστεί στρατηγικά σε έναν βραχώδη βράχο που κρέμεται κυριολεκτικά πάνω από τη θάλασσα στο βόρειο άκρο του νησιού. Ο γκρεμός διακρίνεται από το τεράστιο ύψος του και ήταν ιδανική τοποθεσία για την προστασία των ανθρώπων που ζούσαν στην πόλη του Κάστρου.

Στο απόγειο της ακμής του, το Κάστρο είχε και τις 300 οικιστικές μονάδες και 22 κομψές εκκλησίες. Επί του παρόντος, υπάρχει μόνο μια μοναχική εκκλησία που στέκει ως βουβή μαρτυρία για το ένδοξο παρελθόν του Κάστρου. Απομεινάρια και υπολείμματα άλλων εκκλησιών βρίσκονται μέσα και γύρω από το Κάστρο. Μερικά όμορφα ανακαινισμένα σπίτια μπορούν επίσης να βρεθούν εδώ. Όποιος κάνει τον κόπο να σκαρφαλώσει στην κορυφή έχει τη βεβαιότητα ότι θα έχει εκπληκτική πανοραμική θέα. Από την κορυφή του γκρεμού μπορεί κανείς να δει την ηπειρωτική χώρα καθώς και το βόρειο τμήμα της Σκοπέλου.

Η θέα προς τη γραφική παραλία κόβει την ανάσα. Εδώ είναι που αγκυροβολούν οι βάρκες. Πολλά σκάφη, μικρά και μεγάλα, βρίσκονται σε ένα στενό πέρασμα κατά μήκος της παραλίας και αποτελούν το πραγματικά καλειδοσκοπικό χρονογράφημα. Η παραλία έχει επίσης μια φιλόξενη ταβέρνα.

Για τους τολμηρούς τύπους, μια πεζοπορία μέχρι την πόλη μπορεί να είναι μια πολύ ικανοποιητική εμπειρία. Αλλά να γνωρίζετε ότι το μονοπάτι είναι πολύ απότομο. Υπάρχει ένα γοητευτικό εκκλησάκι στο δρόμο που θα σας μαγέψει. Στο Κάστρο μπορεί κανείς να φτάσει και με τα πόδια. Δεν είναι όμως για λιπόψυχους. Είναι ένα αρκετά επίπονο έργο και χρειάζεται σχεδόν 3 ώρες για να το φτάσετε. Μια πιο ελαφριά επιλογή είναι να ξεκινήσετε ένα σαφάρι με τζιπ που είναι άμεσα διαθέσιμο στα πολυάριθμα ταξιδιωτικά γραφεία που βρίσκονται εδώ.

Μερικά από τα πιο διαρκή τουριστικά αξιοθέατα της γειτονιάς του Κάστρου είναι τα απόρθητα τείχη της πόλης, η κινητή γέφυρα, το σήμα κατατεθέν, τα τούρκικα λουτρά και τα απομεινάρια μερικών εκκλησιών, όλα αυτά κάνουν την επίσκεψη στο Κάστρο μια αξέχαστη εμπειρία.

Οι αρχαιολόγοι και οι ιστορικοί είναι της άποψης ότι κατά τον 16ο αιώνα ο πληθυσμός του νησιού αποφάσισε να στραφεί στον ακατάκτητο βράχο, που βρίσκεται βορειοανατολικά της Σκιάθου και να χτίσει το δικό του Κάστρο. Στο παρελθόν, η στενή κινητή γέφυρα χρησίμευε ως ο μόνος σύνδεσμος με το νησί.